Aanbod voor Mini

Een kat of niet ?

Je wil graag een huisdier maar twijfel je of een kat wel bij je past ? Of ben je eerder een hondenmens ? Wat heeft een kat allemaal nodig en hoe ga je het allemaal aanpakken ?

Krabben...

Geruisloos trippelt je kat op fluweelzachte pootjes door je huis. Maar tussen de zachte haren op haar poten zitten vlijmscherpe klauwen verborgen...

Een tweede kat ?

Je hebt al een kat en je wil er graag nog een tweede bij. Een vriendje… Of misschien is je huidige kat niet zo’n knuffelaar.

...bijten en vechten

Een kat heeft niet alleen scherpe nagels maar ook een paar scherpe tanden waar je liefst niet mee in aanraking komt…

Een plasje hier, een plasje daar...

De plasjes en drolletjes van een kat kunnen serieus wat geurhinder veroorzaken. Gelukkig zijn katten wat dat betreft heel hygiënische dieren.

Mijn kat trainen ?

Honden hebben baasjes, katten hebben personeel ? Is het wel waar dat het niet mogelijk is om een kat te trainen ?

Samen bouwen aan gewenst gedrag !

Een kat of niet ?

Onze Spring met pleeghond Zora

Je wil graag een huisdier maar twijfelt nog een beetje of een kat wel bij je past ? Of ben je eerder een hondenmens ? Wat heeft een kat allemaal nodig en hoe ga je het aanpakken ?


Mag de kat vrij buiten, doen wat katten doen ? Maar dan weet je natuurlijk nooit wat er allemaal kan gebeuren… Dan maar een kat die volledig binnen leeft ? Geeft dat geen andere problemen ?


Zowel katten die buiten mogen als katten die altijd in huis leven hebben nood aan een leefomgeving die aangepast is aan hun behoeften.

Contacteer Max en Mini voor advies en voor tips bij het optimaal inrichten van de leefomgeving van je (toekomstige) kat.

Een tweede kat ?

Onze Summer en Spring

Je hebt al een kat en je wil er graag nog een tweede bij. Een vriendje… Of misschien is je huidige kat niet zo’n knuffelaar en mis je dat toch wel een beetje. Twee katten, ook al is de éne een kitten, gewoon bij mekaar zetten, is altijd een dubbeltje op zijn kant: het kan goed gaan, maar de kans is even groot dat ze mekaar in de haren vliegen. Hun eerste kennismaking zal in grote mate hun toekomstige relatie bepalen.


Katten zijn van nature dieren die liever in hun eentje hun plan trekken. Ze kunnen wel met andere katten samenleven, maar het is niet altijd even eenvoudig om een nieuwe kat aan je huishouden toe te voegen. En het is beter om het van de eerste keer op de juiste manier aan te pakken dan om een gokje te wagen om achteraf de brokken te moeten lijmen. In dit geval geldt écht: beter voorkomen dan genezen !

Contacteer Max en Mini voor hulp bij het correct introduceren van een nieuwe kat zodat de kans zo groot mogelijk wordt dat beide katten in harmonie leren samen te leven.

Een plasje hier, een plasje daar...

Onze Hobbes

De plasjes en drolletjes van een kat kunnen serieus wat geurhinder veroorzaken. Gelukkig zijn katten wat dat betreft heel hygiënische dieren en gebruiken ze bij voorkeur een kattenbak om hun behoefte te doen.


Maar wat als je kat de kattenbak niet (meer) gebruikt ?


Dit betekent dat er ergens toch iets aan de hand is, want een kat zonder zorgen gaat normaalgezien altijd op de kattenbak.

Contacteer Max en Mini voor het oplossen van problemen met zindelijkheid.

Krabben...

Onze Summer

Geruisloos trippelt je kat op fluweelzachte pootjes door je huis. Maar tussen de zachte haren op haar poten zitten vlijmscherpe klauwen verborgen.


Om die nagels in goede conditie te houden, kan het wel eens gebeuren dat je kat hiervoor je meubels gebruikt. Wat je ook doet, er wordt steeds hardnekkig op dezelfde plekjes gekrabd, met veel schade tot gevolg.


Of je bent je kat aan het aaien of ermee aan het spelen en ineens blijken die nagels echte wapens te zijn…

Contacteer Max en Mini voor het oplossen van problemen met krabben in huis en agressief gedrag. Wij geven ook training waarbij je leert om de nagels van je kat bij te knippen.

...bijten en vechten

Onze Summer met peeghond Lilo

Een kat heeft niet alleen scherpe nagels maar ook een paar scherpe tanden waar je liefst niet mee in aanraking komt…


Vroeger was je kat relaxt en vriendelijk, en kon die prima opschieten met mensen of een ander huisdier (kat of hond) dat in huis woont.


Maar de laatste tijd lijkt het alsof agressie het enige antwoord is.
Of het lijkt alsof je kat het steeds weer op jou of iemand van je gezin gemunt heeft…

Contacteer Max en Mini voor het oplossen van problemen met agressie tussen katten onderling, tussen je kat en een ander huisdier, of tussen je kat en mensen.

Mijn kat trainen ?

Onze Spring

Honden hebben baasjes, katten hebben personeel ? Is het wel waar dat het niet mogelijk is om een kat te trainen ?


Wel... Katten zijn verstandige dieren die je best wel het één en het ander kan aanleren. Tenminste als je gebruik maakt van de juiste leermethodes.


Door je kat te trainen, wordt de band tussen jullie beiden sterker en dat terwijl jullie er allebei plezier aan beleven. Je zal ook merken dat er achter die halfgesloten ogen best wel een stevig stel hersenen schuilgaat !

Contacteer Max en Mini als je de uitdaging wil aangaan om je kat iets bij te leren en te trainen. Je zal ervan versteld staan wat je kat allemaal kan !

Met Max en Mini sta je er niet meer alleen voor !