Aanbod voor Max

Een nestje (op komst)

Het is eindelijk zover ! Je hond wordt mama ! Of: OEPS, er is een nestje onderweg… Na ongeveer 63 dagen is er heuglijk nieuws: de puppy’s zijn geboren ! Klein en hulpeloos...

Een puppy kiezen

Ben je op zoek naar de ideale puppy uit het nestje van een particuliere fokker of uit het OEPS-nestje van een buur of familie?

Preventie op maat

Rond een maandje of 5 begint de pubertijd. Het lijkt alsof je puppy ineens bananen in de oren heeft en alles wat die vroeger wel netjes deed, ineens vergeten is.

Ai ai... Naar de dierenarts...

De dierenarts. De trimmer. Medicatie toedienen. Herstellen van een operatie… Je hond voelt zich niet goed en staat onder stress door de vreemde geuren...

Super-puppy's

De eerste acht weken vliegen zo voorbij. Ondertussen moeten de puppy’s echter heel wat leren om een goede start te kunnen maken in hun toekomstige nieuwe thuis...

Puppy-klasjes

En dan komt de dag dat de puppy’s naar hun nieuwe thuis mogen verhuizen. Nu is het de taak van hun nieuwe gezin om hen zo goed mogelijk voor te bereiden...

Gedragstherapie op maat

Net zoals kleine hondjes snel groot worden, kunnen mini probleempjes, die in het begin misschien zelfs schattig waren, uitgroeien tot een onverwacht maxi knelpunt...

Een hond of niet ? En welke ?

Wil je voor de eerste keer een hondenvriendje aan je gezin toevoegen ? Maar heb je geen idee welke invloed dit op jouw leven zal hebben ?

Puppy-tests

Al enkele dagen na de geboorte merk je dat elke puppy anders is. Dat betekent dat ze allemaal andere noden hebben en dus bij een ander type baasje passen. Maar hoe zorg je voor de beste match ?

Hondenschool... of net niet ?

Als toekomstige eigenaar heb je tal van websites en boeken doorgelezen. Maar nu die puppy uiteindelijk door je huis rent, ben je toch wel wat overweldigd...

Gedragsmedicatie

Honden met diepgewortelde angst of stress trekken zich soms helemaal terug of schermen zichzelf af met agressie. Hierdoor kan hun levenskwaliteit ernstig in het gedrang komen.

Don't shop ! Adopt !

Ten eerste: koop NOOIT een puppy bij een broodfokker ! Hoe meer mensen een puppy uit de broodfok kopen, hoe meer puppy’s er nog in de broodfok zullen worden geboren.

Samen bouwen aan gewenst gedrag !

Een nestje (op komst)

Pleeghond Lilo met puppy's Rocky, Dory, Floke en Ollie

Het is eindelijk zover ! Je hond wordt mama ! Of: OEPS, er is een nestje onderweg… Na ongeveer 63 dagen is er heuglijk nieuws: de puppy’s zijn geboren ! Klein en hulpeloos...


De geur van hun mama geeft hen een veilig gevoel. En haar goede zorgen houden hen in topvorm. Stapje voor stapje verkennen ze de wereld. Als ze niet slapen, spelen of worstelen ze met mekaar. Ze tonen veel interesse in alles om zich heen.


Zo zou het moeten, maar soms gaat het echter niet zo vlot en kunnen de mama of (één van) de puppy’s een beetje extra hulp gebruiken.

Contacteer Max en Mini als je hulp nodig hebt bij de voorbereiding op of het grootbrengen van een eigen nestje of bij problemen met de mama of (één van) de puppy’s. Een optimale start is belangrijk om later samen te kunnen bouwen aan gewenst gedrag.

Super-puppy's

Pleeghond Alma met puppy's Loki, Flash, Ozzy, Shaya, Markie en Sky

De eerste acht weken vliegen zo voorbij. Ondertussen moeten de puppy’s echter heel wat leren om een goede start te kunnen maken in hun toekomstige nieuwe thuis.


Je vraagt je misschien af hoe je hen daar bij kan helpen. Met eenvoudige oefeningen zorg je voor een optimale ontwikkeling van hun hersenen en help je hen met hun allereerste socialisatie. Zo worden ze echte super-puppy’s !

Contacteer Max en Mini als je je puppy’s wil helpen bij hun ontwikkeling en socialisatie. Op deze manier leg je de fundamenten om later samen te bouwen aan gewenst gedrag.

Puppy-tests

Pleeghonden Noxx en Finn

Al enkele dagen na de geboorte merk je dat elke puppy anders is. Dat betekent dat ze allemaal andere noden hebben en dus bij een ander type baasje passen. Maar hoe zorg je voor de beste match ?


Wanneer de puppy’s 7 weken oud zijn, kan met een puppy-test het temperament van je puppy’s worden bepaald. Met deze informatie in de hand kan je ervoor zorgen dat elk van je puppy’s met het juiste advies bij de juiste nieuwe baasjes terechtkomt. Op deze manier kan je voorkomen dat een puppy later omwille van problemen wordt teruggebracht.

Contacteer Max en Mini voor het bepalen van het temperament van je puppy’s en plaatsingsadvies. De juiste puppy bij het juiste baasje is voor hen dé basis om succesvol samen te bouwen aan gewenst gedrag.

Een puppy kiezen

Pleeghond Touchka met puppy's Flor, Luna, Roxy, Roza, Fleya, Romy en Yla

Ben je zelf op zoek naar de ideale puppy uit het nestje van een particuliere fokker of uit het OEPS-nestje van een buur of familie?


Natuurlijk zien ze er allemaal even schattig uit. Welk hondje past nu bij jou en je situatie ? Want uiteindelijk wil je dat je nieuwe hondenvriendje zo goed mogelijk bij jou past maar ook dat jij je hondje kan geven wat het nodig heeft om gelukkig te zijn.

Contacteer Max en Mini voor hulp bij de selectie van een puppy die qua temperament het best aan je verwachtingen zal voldoen, en die qua training en aanpak het best bij jouw situatie zal passen zodat je succesvol samen kan bouwen aan gewenst gedrag.

Puppy-klasjes

Pleeghond Harley

En dan komt de dag dat de puppy’s naar hun nieuwe thuis mogen verhuizen. Nu is het de taak van hun nieuwe gezin om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op de rest van hun leven.


Ook al slapen puppy’s in het begin nog veel, van zodra ze wakker zijn, leren ze met mensen samen te leven. Ze leren: “als dit gebeurt, dan zal daarna dat gebeuren”. Ze leren als het ware om de toekomst te voorspellen. Maar ze leren ook: “als ik dit doe, dan mag ik me aan dat verwachten”. Zo leren ze om hun omgeving te controleren.


Hoe meer een puppy het gevoel van voorspelbaarheid en controleerbaarheid ervaart, hoe kleiner de kans is dat het in stress zal opgroeien. Een puppy zonder stress kan tegen een onverwacht stootje, zal later minder kans hebben om ongewenst gedrag te ontwikkelen en dus meer kans hebben om op te groeien tot een stabiele volwassen hond.

Contacteer Max en Mini om deel te nemen aan kleine klasjes voor puppy’s van 8 tot 12 weken waar leren leren, socialisatie en de band tussen mens en hond centraal staat. Waar we samen leren bouwen aan gewenst gedrag. Deelnemen kan van zodra je puppy al één keer is gevaccineerd.

Hondenschool... of net niet ?

Pleeghond Miko

Als toekomstige eigenaar heb je tal van websites en boeken doorgelezen. Maar nu die puppy uiteindelijk door je huis rent, ben je toch wel wat overweldigd. Want met een puppy in huis gebeurt er altijd overal wat: je schoen is weg, er is aan de stoelpoot gebeten, het wandelen gaat niet zo vlot, er is ’s nachts of overdag onrust,… Voor alles zijn er wel 10 adviezen, dus je vraagt je af wat nu uiteindelijk de beste aanpak is voor jouw pup.


Dan maar naar de hondenschool ? One size fits all ? Veel mensen en honden die door mekaar lopen... Luide stemmen… Opgewonden geblaf… En dan de ene oefening na de andere... Best wel overweldigend voor je puppy (en soms ook voor het baasje). Het kan ook zijn dat  je puppy niet wil meewerken of zelfs naar andere honden uitvalt.


Een hondenschool is niet voor elke puppy de juiste omgeving om nieuwe dingen te leren. Maar je kan je puppy wel voorbereiden op de hondenschool voor als die wat ouder is.

Contacteer Max en Mini voor privé-lessen waarbij je uitleg krijgt over het gedrag van jouw hond en hoe je jouw puppy alles leert om een goede huishond te worden. Tijdens deze lessen en oefeningen bekijken we in de vertrouwde thuisomgeving het gedrag van je puppy in detail zodat je, waar nodig, van begin af aan kan bouwen aan gewenst gedrag.

Preventie op maat

Pleeghond Flynn

Rond een maandje of 5 begint de pubertijd. Het lijkt alsof je puppy ineens bananen in de oren heeft en alles wat die vroeger wel netjes deed, ineens vergeten is. Hun hormonen beginnen op hol te slaan…


Puppy-gedrag verdwijnt en puber-gedrag duikt op. Je merkt dat de relatie van je hond met andere honden binnen- of buitenshuis verandert... Je hond krijgt het moeilijker met vreemde mensen die op bezoek komen… Wat eerst puppy-spel was, lijkt ineens wat competitiever of venijniger te worden…


Dat gaat met OP’jes en AF’jes tot je hond, afhankelijk van het ras, 2.5 tot 4 jaar oud is. Een periode waarin je beste maatje soms het bloed onder je nagels uit kan halen…

Contacteer Max en Mini voor advies en training op maat van het karakter van je puber, waarbij we rekening houden met de mogelijkheden van je hond en het hele gezin. Voor elke training leggen we het hoe, wat, waar, wanneer en waarom duidelijk uit. Met de juiste kennis en technieken gaan we daarna aan de slag om samen te bouwen aan gewenst gedrag.

Gedragstherapie op maat

Onze Tommy en Asta

Net zoals kleine hondjes snel groot worden, kunnen mini probleempjes, die in het begin misschien zelfs schattig waren, uitgroeien tot een onverwacht maxi knelpunt in de relatie met je hond.


Of je hebt uit dierenliefde een hond overgenomen van familie of kennissen, of misschien zelfs eentje geadopteerd bij een dierenwelzijnsorganisatie.


Ondanks je goede voornemens heeft het rugzakje van je nieuwe hondenvriendje je verrast en liefde alleen blijkt niet genoeg te zijn om in harmonie samen te leven.


Je wordt van alle kanten overladen met goedbedoeld advies, maar om één of andere reden werkt het allemaal niet zoals je had gehoopt of gedacht. En misschien heb je zelfs al een gedragsdeskundige laten komen die het probleem niet naar wens heeft kunnen oplossen.

Contacteer Max en Mini wanneer je hond (de eerste tekenen van) ongewenst gedrag vertoont. We gebruiken onze kennis en expertise om de oorzaak(en) van dit gedrag te achterhalen en je vervolgens duidelijk uit te leggen hoe de vork aan de steel zit. Daarna maken we een behandelingsplan op maat van je hond en de rest van je gezin en, eventueel met de opstart van medicatie in overleg met je dierenarts, gaan we samen bouwen aan gewenst gedrag.

Gedragsmedicatie

Pleeghond Kira

Honden met diepgewortelde angst of stress trekken zich soms helemaal terug of schermen zichzelf af met agressie. Hierdoor kan hun levenskwaliteit ernstig in het gedrang komen.


Vaak kunnen ze niet alleen worden geholpen met training en management. In dergelijke situaties kan worden overwogen om, in combinatie met training en management op maat van de hond en de baasjes, medicatie op te starten die helpt om het gedrag van binnenuit aan te pakken.


Dit gebeurt steeds in nauw overleg en in samenwerking met de behandelende dierenarts.

Contacteer Max en Mini voor een gedragsanalyse om na te gaan of een behandeling met medicatie zinvol zou kunnen zijn. We leggen je uit waarom en waarom niet, wat je ervan mag verwachten en begeleiden je tot je terug het gevoel hebt dat alles weer onder controle is.

Ai ai... Naar de dierenarts

Pleeghond Alma

De dierenarts. De trimmer. Medicatie toedienen. Herstellen van een operatie… Je hond voelt zich niet goed en staat onder stress door de vreemde geuren en wordt zomaar langs alle kanten aangeraakt. Maar soms heb je geen andere keuze dan dit tegen de zin van je hond te doen.


Sommige rassen hebben meer verzorging nodig: schoonmaken van ogen, oren en huidplooien, of regelmatige vachtverzorging. Daarnaast worden honden geboren met of krijgen ze een aandoening die regelmatige toediening van medicatie vereist.


Verzorgingsmomenten hoeven niet stressvol voor je hond te zijn. Het is mogelijk om je hond van jongs af aan voor te bereiden op deze verzorging of later te helpen om minder bang te zijn in dergelijke situaties.

Contacteer Max en Mini om je hond voor te bereiden op een dierenartsbezoek, de trimmer, nagels knippen, een operatie, toediening van medicatie en wondverzorging.

Een hond of niet ? En welke ?

Pleeghonden Bowie en Sookie

Wil je voor de eerste keer een hondenvriendje aan je gezin toevoegen ? Maar heb je geen idee welke invloed dit op jouw leven zal hebben ?


Het hondenvriendje dat je uiteindelijk in huis neemt, zal ook bepalen hoe een groot deel van je leven eruit zal zien. Maar er zijn meer dan 300 rassen (Site in BE, NL, USA)  en nog veel meer kruisingen om uit te kiezen !


Er zijn puppy’s, pubers, volwassen en senior honden ! Waar moet je allemaal rekening mee houden ? En hoe begin je aan de selectie ?

Contacteer Max en Mini als je je afvraagt wat het is om een hondenbaasje te zijn of om je voor te bereiden op de komst van jouw eerste of een nieuwe hond. Aan de hand van je situatie bekijken we dan welk type hond bij jou zou kunnen passen.

Don't shop ! Adopt !

Pleeghond Tsuki

Ten eerste: koop NOOIT een puppy bij een broodfokker ! Hoe meer mensen een puppy uit de broodfok kopen, hoe meer puppy’s er nog in de broodfok zullen worden geboren. Met alle leed tot gevolg, voor de puppy’s, hun ouders, alsook de mensen die uiteindelijk zo’n puppy kopen. Voor verhalen en meer informatie: KLIK HIER .


Je surft dan beter naar de site van een erkend dierenasiel om daar eens rond te snuffelen. Wie weet valt je oog daar wel op die knapperd waar je al zo lang van droomt. De medewerkers van deze organisaties spannen zich elke dag met hart en ziel in om het juiste baasje voor hun honden te vinden. Wie weet ben jij dat wel !

Wil je echter graag een tweede opinie ? Contacteer dan Max en Mini. We staan je graag bij met raad en daad, van selectie van de juiste hond tot en met persoonlijke begeleiding tijdens de eerste dagen/weken na aankomst bij je thuis, waarbij we samen bouwen aan gewenst gedrag.

Met Max en Mini sta je er niet meer alleen voor !