Het is eindelijk zover ! Je hond wordt mama ! Of: OEPS, er is een nestje onderweg… Na ongeveer 63 dagen is er heuglijk nieuws: de puppy’s zijn geboren ! Klein en hulpeloos...
Ben je op zoek naar de ideale puppy uit het nestje van een particuliere fokker of uit het OEPS-nestje van een buur of familie?
Rond een maandje of 5 begint de pubertijd. Het lijkt alsof je puppy ineens bananen in de oren heeft en alles wat die vroeger wel netjes deed, ineens vergeten is.
De dierenarts. De trimmer. Medicatie toedienen. Herstellen van een operatie… Je hond voelt zich niet goed en staat onder stress door de vreemde geuren...
De eerste acht weken vliegen zo voorbij. Ondertussen moeten de puppy’s echter heel wat leren om een goede start te kunnen maken in hun toekomstige nieuwe thuis...
En dan komt de dag dat de puppy’s naar hun nieuwe thuis mogen verhuizen. Nu is het de taak van hun nieuwe gezin om hen zo goed mogelijk voor te bereiden...
Net zoals kleine hondjes snel groot worden, kunnen mini probleempjes, die in het begin misschien zelfs schattig waren, uitgroeien tot een onverwacht maxi knelpunt...
Wil je voor de eerste keer een hondenvriendje aan je gezin toevoegen ? Maar heb je geen idee welke invloed dit op jouw leven zal hebben ?
Al enkele dagen na de geboorte merk je dat elke puppy anders is. Dat betekent dat ze allemaal andere noden hebben en dus bij een ander type baasje passen. Maar hoe zorg je voor de beste match ?
Als toekomstige eigenaar heb je tal van websites en boeken doorgelezen. Maar nu die puppy uiteindelijk door je huis rent, ben je toch wel wat overweldigd...
Honden met diepgewortelde angst of stress trekken zich soms helemaal terug of schermen zichzelf af met agressie. Hierdoor kan hun levenskwaliteit ernstig in het gedrang komen.
Ten eerste: koop NOOIT een puppy bij een broodfokker ! Hoe meer mensen een puppy uit de broodfok kopen, hoe meer puppy’s er nog in de broodfok zullen worden geboren.
Wist je
Maar wist je ook
Dat honden die regelmatig in angst leven, vaak sneller ziek worden en minder lang leven ?
Als je voor MAX EN MINI kiest om jou en je hond te helpen,
Dan stellen we een camera ter beschikking om de video-opnames te maken,
Kies voor kennis en ervaring, kies voor MAX EN MINI, en
Vermijd doorverwijzingen naar ‘specialisten’, want wij zijn specialist !
Vermijd dure opvolgtrajecten waarbij je voordeur wordt platgelopen, want wij weten éxact hoe we dit probleem moeten aanpakken !
Jouw hond is uniek ! Een behandeling op maat is dus héél belangrijk !
Ann
- Baasje van Indy -
"We waren ten einde raad toen Indy de deur naar de gang had gesloopt. Pieter heeft ons geholpen om het paniekgevoel dat Indy kreeg tijdens het alleen-blijven onder controle te krijgen. "
"Soms moet onze Indy een tijdje alleen thuis blijven. We merkten wel dat ze dat niet leuk vond, maar we hadden er geen idee van dat ze ook echt bang was. Pieter legde uit dat Indy overprikkeld geraakte door de drukte op straat, waardoor ze continu in ‘alarm-stand’ stond en moeilijk tot rust kwam, zeker op momenten dat ze alleen thuis moest blijven. Die onrust versterkte haar angstgevoel, waardoor ze uiteindelijk uit blinde paniek de deur heeft afgebroken. Pieter heeft vervolgens een behandelingsplan uitgewerkt. Een deel daarvan was het toedienen van medicatie. In het begin wist ik niet goed waar ik mij aan kon verwachten en heb ik daar even over getwijfeld. Na overleg met mijn dierenarts en onder begeleiding van Pieter hebben we de medicatie dan toch opgestart. En zie nu ! Indy geraakt niet meer in paniek als ze alleen thuis is. Het wandelen gaat ook veel beter, want ze schrikt veel minder. Onlangs heeft ze zelfs sinds lang geleden nog eens de zoemies gehad ! Ze voelt zich duidelijk veel gelukkiger. Ik ben blij dat we haar hebben kunnen helpen."
Linda
- Baasje van Sam -
"Van zodra ik de deur achter mij dicht trok om te gaan werken, begon Sam te huilen. Ook al wonen we in een alleenstaand huis, de buren wisten altijd wanneer Sam alleen thuis was... Dankzij de hulp van Pieter blijft Sam nu rustig als hij een tijdje alleen thuis moet blijven."
"Mijn buren hadden me verteld dat ze regelmatig gehuil hoorden als ik weg was. Daarom had ik een bekende gedragsdeskundige onder de arm genomen om Sam te helpen. De diagnose die Sam toen kreeg, was 'verlatingswoede'. Ik moest hem maar meer op zijn plaats zetten, hem kort houden, en hij moest maar leren om zijn plan te trekken als hij alleen was. Het feit dat Sam intens bleef huilen, was voor mij niet OK en een reden om opnieuw hulp te zoeken, nu bij Pieter. Tijdens de video-analyse zag Pieter dat Sam de hele tijd hyperalert in zijn bench bleef liggen en gedurende 20% van de tijd huilde. Ook al stond het deurtje gewoon open, hij kwam er niet uit, zelfs niet om te drinken. Ik was tegelijk verdrietig voor Sam en boos omdat we toen niet de hulp hadden gekregen die Sam nodig had. Pieter legde uit dat Sam zware verlatingsangst met een depressief karakter had en dat dit probleem niet kon worden opgelost zonder medicatie. In overleg met mijn dierenarts zijn we met medicatie gestart, en met resultaat ! Ondertussen kan ik met een gerust hart het huis verlaten, want ik weet dat Sam dan rustig in zijn zetel slaapt ! "
Lisa en Nils
- Baasjes van Thor -
"We hadden een camera gekocht om Thor beter in de gaten te kunnen houden, want elke keer als we terug thuis kwamen, had hij iets verzet of afgebroken... Het begon zwaar op ons en ons gezinsleven te wegen, want uiteindelijk durfden we hem haast niet meer alleen te laten..."
"Thor is een jonge, energieke, en actieve jachthond, maar wat we met de camera zagen, tartte compleet onze verbeelding . We zagen hem op de tafel lopen, op het bureau van de kinderen springen, op het aanrecht in de keuken klimmen... We moesten er ook altijd voor zorgen dat nergens spullen bleven liggen, want dan had hij ze gegarandeerd te pakken en was de kans groot dat ze stuk waren als we terug thuis kwamen. Hij krabde ook regelmatig aan onze nieuwe deuren en maakte veel lawaai als hij alleen moest blijven. Omdat Thor nog zo jong was, heeft Pieter eerst een begeleidingsprogramma opgestart met meer gestructureerde activiteit doorheen de dag en extra rustige activiteiten zodat hij ook tijdens het alleen-blijven zijn energie kwijt kon. Dat hielp een beetje, maar niet genoeg. Ook een angst-remmend voedingssupplement hielp maar een klein beetje. Uiteindelijk zijn we dan toch met medicatie gestart. En ja hoor, als we hem nu alleen laten, dan legt hij zich rustig neer en slaapt. En als we thuis zijn, is hij nog altijd die gekke, lieve en energieke hond die hij daarvoor was ! "
Stefan
- Baasje van Vigo -
"Het was echt een opluchting toen Pieter mij uitlegde dat Vigo geen verlatingsangst maar een ander verlatings-gerelateerd probleem heeft, en dat hij gerust een tijdje alleen thuis zou kunnen blijven mits de juiste aanpak te volgen."
"Ik had gemerkt dat Vigo, als hij alleen moest blijven, vanalles van plaats begon te veranderen en dat het steeds erger werd. Hij had ook een gat onder de omheining gegraven om zo naar de buren te kunnen ontsnappen. Omdat ik me zorgen maakte, had ik een gedragsdeskundige laten komen. Die had de diagnose 'verlatingsangst' gesteld. Dit maakte mij enigszins nog meer ongerust omdat Vigo toch regelmatig alleen zou moeten blijven en het voorgestelde behandelingsplan voor verlatingsangst moeilijk haalbaar leek. Daarom heb ik Pieter om een tweede opinie gevraagd, kwestie van zeker te zijn. Uit de gedragsanalyse bleek dat Vigo inderdaad een verlagings-gerelateerd probleem had, maar geen verlatingsangst. Pieter legde uit dat Vigo niet bang is als ik vertrok maar dat hij in plaats daarvan gefrustreerd geraakte. Hij is namelijk een heel ondernemende hond die graag veel verschillende dingen te doen heeft, ook als hij alleen thuis moet blijven. Door de manier van vertrekken en thuiskomen aan te passen om zo zijn opwinding onder controle te houden, en door veel verschillende zelf-belonende activiteiten te voorzien om te vermijden dat hij gefrustreerd zou geraken, kan Vigo nu best wel een paar uurtjes alleen thuis blijven."
Honden zijn roofdieren en hebben dus altijd hun tanden bij...
De vraag is alleen: hoe snel zullen ze die gebruiken...
En wat als het dan toch fout loopt...
Een agressie-analyse heeft als doel om beter te begrijpen wat er is gebeurd zodat nieuwe incidenten kunnen worden voorkomen.
Maar zelfs bij honden die nog nooit hebben gebeten, kunnen er al voortekenen aanwezig zijn en is een agressie-analyse nuttig.
Zeker als de honden met kinderen of oudere mensen samenleven...
Als je voor MAX EN MINI kiest om je hond te helpen,
Kies voor kennis en ervaring, kies voor MAX EN MINI, en
Vermijd onnodige herplaatsing of euthanasie !
Jouw hond is uniek ! Jouw situatie ook ! En elk geval van agressie is anders. Een behandeling op maat is dus héél belangrijk !
Patricia, Joël en Timothy
- Baasjes van Cody -
"We wisten dat puppy's wel eens konden bijten, maar bij Cody was het toch wel écht extreem, véél meer dan wat je van puppy-bijten zou verwachten. Omdat het niet verbeterde en zelfs eerder erger werd, beseften we dat we hulp nodig hadden. Daarom hebben we Pieter gecontacteerd."
"Ofwel zeggen mensen ‘Da’s normaal, alle puppy’s bijten’ en ‘Dat zal wel vanzelf over gaan als hij wat ouder wordt’, ofwel krijg je de raad om hem weg te doen. Het eerste gebeurde niet en het laatste was voor ons geen optie. Toen Pieter de gedragsanalyse kwam doen, bleek duidelijk dat Cody een hoge-energie-hond is met een hoog niveau van opwinding, impulsiviteit en frustratie, allemaal factoren die bijtgedrag in de hand werken. In eerste plaats werd ingezet op het beveiligen van de omgeving en van onszelf. Op deze manier kregen we terug wat meer ademruimte en moesten we hem niet meer continu in de gaten houden. Zo werden de omstandigheden ook beter om hem te trainen in het vertonen van rustig, beheerst en beleefd gedrag, en konden we met oefeningen starten om zijn bijtdrift onder controle te krijgen. Hij is nog altijd een serieus paar handen vol, maar dankzij Pieter nu zonder al te veel blauwe plekken !"
Tamara, Christophe en Yunar
- Baasjes van Qento en Stitch -
"Dankzij Pieter zijn uitleg begrepen we beter waarom onze honden zoveel ruzie hadden. En het was ook een hele opluchting om te horen dat het probleem zou kunnen worden opgelost zonder dat één van onze honden zou moeten worden herplaatst."
"Ongeveer twee jaar na Qento is Stitch bij ons komen wonen. In het begin was hij een gekke, impulsieve puppy met heel veel energie. Alles ging goed tot Stitch stevig begon te puberen. Stitch eiste Qento zijn slaapplekje op en begon Qento aan te vallen wanneer die aandacht kreeg. Uiteindelijk vochten ze 4 tot 5 keer per week, gelukkig zonder mekaar te verwonden. Maar dat gaf ons elke keer wel erg veel stress. Daarnaast gedroeg Stitch zich ook agressief naar Qento, ons en onze zoon in de buurt van eten of spulletjes. We hebben Pieter om hulp gevraagd om de band tussen onze honden te verbeteren. En ook om terug rust en veiligheid in huis te krijgen. Uit de gedragsanalyse bleek dat Stitch een heel impulsieve hond is, maar ook dat beide honden toch prima met elkaar zouden kunnen samenleven. Voor Stitch kregen we oefeningen om hem meer zelfbeheersing aan te leren. Daarnaast werd de omgeving aangepast om het roedelgevoel tussen Stitch en Qento te versterken. Dankzij deze aanpak genieten we nu van twee vrolijke en leuke honden zonder dat we ons nog zorgen hoeven te maken dat er nog een gevecht zal uitbreken."
Veerle en Alex
- Baasjes van Blue en Mira -
"We hadden eerder al een andere gedragsdeskundige laten komen. Die raadde ons aan om onze hond te negeren en een muilkorf aan te doen, en daarmee was de kous af. Maar ondertussen was het probleem nog altijd niet opgelost, noch voor ons, noch voor onze hond. Pieter heeft het probleem bij de wortels aangepakt en is ons blijven begeleiden tot we zeker waren dat we alles terug onder controle hadden."
“Als vriendje voor onze Bordeaux dog besloten we om een Cane Corso puppy in huis te halen. Van zodra hij begon te puberen, merkten we dat hij steeds onvriendelijker en zelfs agressief werd naar bezoek, wandelaars en onze dierenarts. Doorheen de dag gedroeg hij zich continu supernerveus. Het viel ons ook op dat hij echt naar onze jongste dochter begon te loeren. Toen hij uiteindelijk naar haar en andere mensen gromde en hapte, was ons vertrouwen helemaal weg. Via onze dierenarts zijn we bij Pieter terechtgekomen. Hij legde ons eerst uit wat we allemaal konden doen om ieders veiligheid te verhogen. Daarna werd in overleg tussen Pieter en onze dierenarts besloten om een behandeling met medicatie op te starten. Al heel snel merkten we dat hij vrolijker werd, zich stabieler gedroeg en we meer controle over hem kregen. Hij had ook meer zin om met ons en onze andere hond te spelen, en was bovenal terug vriendelijk tegen onze dochter. De eigenaar van het hondenhotel waar hij regelmatig te gast is, merkte op dat hij zich nu meer op zijn gemak voelt tussen andere honden en zich voor het eerst gedroeg zoals het hoort voor een hond van zijn leeftijd. Hij heeft het nog altijd moeilijk met vreemde mensen in huis en honden die heftig reageren, maar hiervoor volgen we een aanvullend trainingsprogramma. Het belangrijkste is dat we nu weer vertrouwen in hem hebben.”
Greet en Rohnny
- Baasjes van Pip -
"Van zodra Pip andere dieren zag, was hij gewoon niet meer te houden. Na twee gevechten met een vreemde hond wisten we even niet meer wat te doen. Pieter legde ons waarom Pip géén onveilige of gevaarlijke hond is. Dankzij een andere aanpak en training hebben we Pip zijn gedrag nu onder controle."
“Toen Pip voor de tweede keer in gevecht was geraakt met een vreemde hond, vroegen we ons toch af hoe het verder moest. We hebben Pieter gecontacteerd om een agressie-analyse uit te voeren zodat we tenminste wisten waar we aan toe waren. Uit de analyse kwam heel duidelijk naar voor dat Pip een onzekere hond is met een heel hoge jachtdrift, én dat hij heel snel en hoog opgewonden kan geraken door wat hij ziet en wat er gebeurt. Pieter heeft een behandelingsplan opgesteld met oefeningen om Pip zijn zelfbeheersing te vergroten, en zijn opwinding maar ook zijn onzekerheid te verlagen. Tijdens de wandelanalyse vertelde Pieter ons ook dat Pip heel veel gewenst gedrag vertoonde en dat Pip door een licht andere aanpak minder reactief gedrag zou vertonen. En om te voorkomen dat Pip per ongeluk toch nog eens uit de bocht zou gaan, gebruiken we nu voor de zekerheid een hoofdtuigje. Tegenwoordig krijgen we veel complimenten over onze grote knapperd !”
Liliane en Walter
- Baasjes van Jack -
"Ik voelde mij niet meer welkom in mijn eigen huis. Van zodra ik in de buurt van mijn vrouw kwam, dan viel Jack me altijd aan. Dankzij Pieter zijn tips en training heeft Jack geleerd om zich anders ten opzichte van mij te gedragen."
“Het is absoluut niet fijn om altijd op je hoede te moeten zijn voor je hond. Want Jack gebruikte zeker zijn tanden als hij dat nodig vond… De gedragsanalyse die Pieter uitvoerde, wees uit dat Jack best wel een slim en fijn huishondje is, maar ook dat hij heel snel emotioneel wordt en zich dan ook naar die emoties gedraagt. Pieter legde uit dat Jack zijn agressieve gedrag niet wordt veroorzaakt omdat hij mij niet graag ziet, maar omdat hij niet weet hoe hij zich in bepaalde situaties moet gedragen. Door zijn hoge emoties verliest hij dan snel zijn zelfbeheersing, en al zeker als hij wat boos wordt. Jack had geleerd dat agressie werkte en bleef dus agressie gebruiken om het gevoel van controle te krijgen over situaties die hij wat spannender vond. Spijtig genoeg was ik dan altijd kop van jut... Pieter legde uit hoe we elke spannende situatie best konden aanpakken, deed het voor en liet mij ook oefenen. Dankzij deze nieuwe aanpak heb ik Jack beter onder controle, is het agressieve gedrag zo goed als verdwenen, is mijn vertrouwen in Jack aan het herstellen, en voel ik mij geen vreemde meer in mijn eigen huis.”
Beata en David
- Baasjes van Jack -
"Jack heeft zijn kleine kantjes, maar hij had nog nooit gebeten. Zijn aanval was dus compleet onverwacht. Pieter heeft ons geholpen om het incident beter te begrijpen zodat we een herhaling ervan in de toekomst kunnen voorkomen."
“Jack is een tikkeltje wantrouwig en nogal schrikachtig bij plotselinge bewegingen. Hij had recent een hot-spot, dus wilde ik even kijken wat er aan de hand was toen hij zich wat raar gedroeg. Van zodra ik dichterbij kwam, gromde hij even om daarna onmiddellijk in mijn arm te bijten toen ik niet op tijd wegging. Ik viel, waarna een tweede en een derde beet volgden. Helemaal geschrokken door dit incident beseften ik dat we deskundig advies nodig hadden, zeker omdat hij een grote hond is en we nog een jonge zoon hebben. Pieter deed een uitgebreide agressie-analyse en tijdens het huisbezoek vertelde hij ons wat hij allemaal in Jack zijn karakter en gedrag zag. Dankzij hem begrijpen we nu wat de oorzaak van de agressie is, dat Jack geen dominante of valse hond is, maar dat hij, net als wij, het slachtoffer was van een héél ongelukkige samenloop van omstandigheden. Nu weten we ook waar we extra op moeten letten om te vermijden dat het in de toekomst nog eens fout zou kunnen lopen. Ondertussen volgt Jack een trainingsprogramma waardoor zijn gedrag stabieler zal worden en de kans kleiner wordt dat hij nog eens zo zal reageren.”
Jana en Jarne
- Baasjes van Tigo -
"We wisten al dat we voorzichtig moesten zijn als Tigo iets had gestolen en we het van hem wilden afnemen. Maar toen hij de trimster heel hard had gebeten, begonnen we toch wel wat ongerust te worden."
“Golden Retrievers staan bekend als héél verdraagzame gezinshonden. Door het dreigen in de buurt van gestolen spullen en het bijtincident bij de trimster kregen we toch de indruk dat Tigo precies uit heel ander hout was gesneden. Reden genoeg om aan Pieter te vragen om eens naar zijn gedrag te komen kijken. Tigo blijkt een sociale, introverte hond te zijn met weinig opwinding en frustratie. Kenmerken die allemaal passen bij een gezellige Golden Retriever. Pieter legde ons uit dat Tigo door omstandigheden onder veel stress is te komen staan die hij vervolgens op zijn omgeving is beginnen af te reageren. Vooral als iemand zomaar iets van hem afpakte of hem ongewenst aanraakte. En hij had geleerd dat agressie werkte, vandaar dat hij het meer en meer begon te gebruiken. We hebben nu oplossingen gezocht zodat Tigo zijn stress gemakkelijker kan loslaten en naar manieren om hem te motiveren om uit zichzelf mee te werken. We houden ook meer rekening met zijn emoties. Met Pieter zijn tips zijn we ondertussen terug naan een trimster geweest, en dat is prima verlopen. Ook tijdens de wandeltraining met Pieter zijn honden deed Tigo het heel goed. Nu weten we waar we op moeten letten en hoe het aan te pakken. ”
Dan vraag je je al snel af: waarom ? Honden zijn normaalgezien toch zindelijke dieren ?
Als je voor MAX EN MINI kiest om je hond te helpen,
Dan zoeken we uit wat de oorzaak is,
En helpen we met het uitwerken van een oplossing.
Kies voor kennis en ervaring, kies voor MAX EN MINI, en
Vermijd onnodige frustratie !
Jouw hond is uniek ! Jouw situatie ook ! Een behandeling op maat is dus héél belangrijk !
Farah en Nico
- Baasjes van Lilly -
"Ook al was Lilly ondertussen 1 jaar geworden, ze was nog altijd niet zindelijk. Dat begon écht wel vervelend te worden... Om wat meer vat op de situatie te krijgen, hebben we Pieter om hulp gevraagd."
"Niets is zo vervelend als een hondje dat zijn behoefte binnen doet, zeker als je het niet ziet gebeuren en die ongelukjes altijd onverwacht tegenkomt. Lilly gaf heel weinig signalen om naar buiten te gaan als ze haar behoefte moest doen. Tijdens de gedragsanalyse bleek dat Lilly een introvert hondje is dat niet snel om hulp zal vragen. Maar ook dat ze best wel slim is en een goede leerling. Om te vermijden dat ze nog kon wegglippen om haar behoefte te doen, was verhoogd toezicht nodig. De puppy-pads werden ook opgeborgen. En we zijn haar nu aan het leren om op een knop te duwen om ons duidelijk te maken wanneer ze naar buiten wil."
- Baasje van Zazu -
"Jonge honden, zeker als ze nog maar pas zijn verhuisd, hebben vaak nog een ongelukje in huis. Maar we wisten al vanaf dag één dat er iets niet klopte, want Zazu kroop altijd onder een stoel om haar behoefte te doen. Toen hebben we Pieter gevraag om eens naar haar te komen kijken."
"Zazu kwam als asielhondje bij ons terecht. Ze was in beslag genomen omdat ze bij een gezin met heel veel dieren in heel erg vuile omstandigheden leefde. Vanaf de eerste dag merkten we dat ze altijd haar behoefte onder een stoel ging doen. Pieter legde uit dat ze zichzelf deze gewoonte had aangeleerd bij haar vorige baasjes omdat ze daar gewoon geen andere keuze had. Het zou dus best wel een uitdaging worden om haar dit af te leren. Maar als we zouden doorzetten, dan zou het ons zeker wel lukken. Om te vermijden dat ze elke keer weer zou terugvallen op haar oude gewoonte, was het nodig om ervoor te zorgen dat ze niet meer onder stoelen of ander laag meubilair kon kruipen. Tegelijkertijd werd een begeleidings- en beloningsprogramma opgestart voor elk keer als ze haar behoefte flink in de tuin deed. Ondertussen is ze eindelijk zindelijk !"
Pleeghond Lilo met puppy's Rocky, Dory, Floke en Ollie
Het is eindelijk zover ! Je hond wordt mama ! Of: OEPS, er is een nestje onderweg… Na ongeveer 63 dagen is er heuglijk nieuws: de puppy’s zijn geboren ! Klein en hulpeloos...
De geur van hun mama geeft hen een veilig gevoel. En haar goede zorgen houden hen in topvorm. Stapje voor stapje verkennen ze de wereld. Als ze niet slapen, spelen of worstelen ze met mekaar. Ze tonen veel interesse in alles om zich heen.
Zo zou het moeten, maar soms gaat het echter niet zo vlot en kunnen de mama of (één van) de puppy’s een beetje extra hulp gebruiken.
Contacteer Max en Mini als je hulp nodig hebt bij de voorbereiding op of het grootbrengen van een eigen nestje of bij problemen met de mama of (één van) de puppy’s. Een optimale start is belangrijk om later samen te kunnen bouwen aan gewenst gedrag.
Pleeghond Alma met puppy's Loki, Flash, Ozzy, Shaya, Markie en Sky
De eerste acht weken vliegen zo voorbij. Ondertussen moeten de puppy’s echter heel wat leren om een goede start te kunnen maken in hun toekomstige nieuwe thuis.
Je vraagt je misschien af hoe je hen daar bij kan helpen. Met eenvoudige oefeningen zorg je voor een optimale ontwikkeling van hun hersenen en help je hen met hun allereerste socialisatie. Zo worden ze echte super-puppy’s !
Contacteer Max en Mini als je je puppy’s wil helpen bij hun ontwikkeling en socialisatie. Op deze manier leg je de fundamenten om later samen te bouwen aan gewenst gedrag.
Pleeghonden Noxx en Finn
Al enkele dagen na de geboorte merk je dat elke puppy anders is. Dat betekent dat ze allemaal andere noden hebben en dus bij een ander type baasje passen. Maar hoe zorg je voor de beste match ?
Wanneer de puppy’s 7 weken oud zijn, kan met een puppy-test het temperament van je puppy’s worden bepaald. Met deze informatie in de hand kan je ervoor zorgen dat elk van je puppy’s met het juiste advies bij de juiste nieuwe baasjes terechtkomt. Op deze manier kan je voorkomen dat een puppy later omwille van problemen wordt teruggebracht.
Contacteer Max en Mini voor het bepalen van het temperament van je puppy’s en plaatsingsadvies. De juiste puppy bij het juiste baasje is voor hen dé basis om succesvol samen te bouwen aan gewenst gedrag.
Pleeghond Touchka met puppy's Flor, Luna, Roxy, Roza, Fleya, Romy en Yla
Ben je zelf op zoek naar de ideale puppy uit het nestje van een particuliere fokker of uit het OEPS-nestje van een buur of familie?
Natuurlijk zien ze er allemaal even schattig uit. Welk hondje past nu bij jou en je situatie ? Want uiteindelijk wil je dat je nieuwe hondenvriendje zo goed mogelijk bij jou past maar ook dat jij je hondje kan geven wat het nodig heeft om gelukkig te zijn.
Contacteer Max en Mini voor hulp bij de selectie van een puppy die qua temperament het best aan je verwachtingen zal voldoen, en die qua training en aanpak het best bij jouw situatie zal passen zodat je succesvol samen kan bouwen aan gewenst gedrag.
En dan komt de dag dat de puppy’s naar hun nieuwe thuis mogen verhuizen. Nu is het de taak van hun nieuwe gezin om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op de rest van hun leven.
Ook al slapen puppy’s in het begin nog veel, van zodra ze wakker zijn, leren ze met mensen samen te leven. Ze leren: “als dit gebeurt, dan zal daarna dat gebeuren”. Ze leren als het ware om de toekomst te voorspellen. Maar ze leren ook: “als ik dit doe, dan mag ik me aan dat verwachten”. Zo leren ze om hun omgeving te controleren.
Hoe meer een puppy het gevoel van voorspelbaarheid en controleerbaarheid ervaart, hoe kleiner de kans is dat het in stress zal opgroeien. Een puppy zonder stress kan tegen een onverwacht stootje, zal later minder kans hebben om ongewenst gedrag te ontwikkelen en dus meer kans hebben om op te groeien tot een stabiele volwassen hond.
Contacteer Max en Mini om de 5 belangrijkste lessen voor jouw puppy te reserveren waar leren leren, socialisatie, en de band tussen mens en hond centraal staat. Waar we samen leren bouwen aan gewenst gedrag.
Pleeghond Miko
Als toekomstige eigenaar heb je tal van websites en boeken doorgelezen. Maar nu die puppy uiteindelijk door je huis rent, ben je toch wel wat overweldigd. Want met een puppy in huis gebeurt er altijd overal wat: je schoen is weg, er is aan de stoelpoot gebeten, het wandelen gaat niet zo vlot, er is ’s nachts of overdag onrust,… Voor alles zijn er wel 10 adviezen, dus je vraagt je af wat nu uiteindelijk de beste aanpak is voor jouw pup.
Dan maar naar de hondenschool ? One size fits all ? Veel mensen en honden die door mekaar lopen... Luide stemmen… Opgewonden geblaf… En dan de ene oefening na de andere... Best wel overweldigend voor je puppy (en soms ook voor het baasje). Het kan ook zijn dat je puppy niet wil meewerken of zelfs naar andere honden uitvalt.
Een hondenschool is niet voor elke puppy de juiste omgeving om nieuwe dingen te leren. Maar je kan je puppy wel voorbereiden op de hondenschool voor als die wat ouder is.
Contacteer Max en Mini voor privé-lessen waarbij je uitleg krijgt over het gedrag van jouw hond en hoe je jouw puppy alles leert om een goede huishond te worden. Tijdens deze lessen en oefeningen bekijken we in de vertrouwde thuisomgeving het gedrag van je puppy in detail zodat je, waar nodig, van begin af aan kan bouwen aan gewenst gedrag.
Pleeghond Flynn
Rond een maandje of 5 begint de pubertijd. Het lijkt alsof je puppy ineens bananen in de oren heeft en alles wat die vroeger wel netjes deed, ineens vergeten is. Hun hormonen beginnen op hol te slaan…
Puppy-gedrag verdwijnt en puber-gedrag duikt op. Je merkt dat de relatie van je hond met andere honden binnen- of buitenshuis verandert... Je hond krijgt het moeilijker met vreemde mensen die op bezoek komen… Wat eerst puppy-spel was, lijkt ineens wat competitiever of venijniger te worden…
Dat gaat met OP’jes en AF’jes tot je hond, afhankelijk van het ras, 2.5 tot 4 jaar oud is. Een periode waarin je beste maatje soms het bloed onder je nagels uit kan halen…
Contacteer Max en Mini voor advies en training op maat van het karakter van je puber, waarbij we rekening houden met de mogelijkheden van je hond en het hele gezin. Voor elke training leggen we het hoe, wat, waar, wanneer en waarom duidelijk uit. Met de juiste kennis en technieken gaan we daarna aan de slag om samen te bouwen aan gewenst gedrag.
Onze Tommy en Asta
Net zoals kleine hondjes snel groot worden, kunnen mini probleempjes, die in het begin misschien zelfs schattig waren, uitgroeien tot een onverwacht maxi knelpunt in de relatie met je hond.
Of je hebt uit dierenliefde een hond overgenomen van familie of kennissen, of misschien zelfs eentje geadopteerd bij een dierenwelzijnsorganisatie.
Ondanks je goede voornemens heeft het rugzakje van je nieuwe hondenvriendje je verrast en liefde alleen blijkt niet genoeg te zijn om in harmonie samen te leven.
Je wordt van alle kanten overladen met goedbedoeld advies, maar om één of andere reden werkt het allemaal niet zoals je had gehoopt of gedacht. En misschien heb je zelfs al een gedragsdeskundige laten komen die het probleem niet naar wens heeft kunnen oplossen.
Contacteer Max en Mini wanneer je hond (de eerste tekenen van) ongewenst gedrag vertoont. We gebruiken onze kennis en expertise om de oorzaak(en) van dit gedrag te achterhalen en je vervolgens duidelijk uit te leggen hoe de vork aan de steel zit. Daarna maken we een behandelingsplan op maat van je hond en de rest van je gezin en, eventueel met de opstart van medicatie in overleg met je dierenarts, gaan we samen bouwen aan gewenst gedrag.
Pleeghond Kira
Honden met diepgewortelde angst of stress trekken zich soms helemaal terug of schermen zichzelf af met agressie. Hierdoor kan hun levenskwaliteit ernstig in het gedrang komen.
Vaak kunnen ze niet alleen worden geholpen met training en management. In dergelijke situaties kan worden overwogen om, in combinatie met training en management op maat van de hond en de baasjes, medicatie op te starten die helpt om het gedrag van binnenuit aan te pakken.
Dit gebeurt steeds in nauw overleg en in samenwerking met de behandelende dierenarts.
Contacteer Max en Mini voor een gedragsanalyse om na te gaan of een behandeling met medicatie zinvol zou kunnen zijn. We leggen je uit waarom en waarom niet, wat je ervan mag verwachten en begeleiden je tot je terug het gevoel hebt dat alles weer onder controle is.
Pleeghond Alma
De dierenarts. De trimmer. Medicatie toedienen. Herstellen van een operatie… Je hond voelt zich niet goed en staat onder stress door de vreemde geuren en wordt zomaar langs alle kanten aangeraakt. Maar soms heb je geen andere keuze dan dit tegen de zin van je hond te doen.
Sommige rassen hebben meer verzorging nodig: schoonmaken van ogen, oren en huidplooien, of regelmatige vachtverzorging. Daarnaast worden honden geboren met of krijgen ze een aandoening die regelmatige toediening van medicatie vereist.
Verzorgingsmomenten hoeven niet stressvol voor je hond te zijn. Het is mogelijk om je hond van jongs af aan voor te bereiden op deze verzorging of later te helpen om minder bang te zijn in dergelijke situaties.
Contacteer Max en Mini om je hond voor te bereiden op een dierenartsbezoek, de trimmer, nagels knippen, een operatie, toediening van medicatie en wondverzorging.
Pleeghonden Bowie en Sookie
Wil je voor de eerste keer een hondenvriendje aan je gezin toevoegen ? Maar heb je geen idee welke invloed dit op jouw leven zal hebben ?
Het hondenvriendje dat je uiteindelijk in huis neemt, zal ook bepalen hoe een groot deel van je leven eruit zal zien. Maar er zijn meer dan 300 rassen (Site in BE, NL, USA) en nog veel meer kruisingen om uit te kiezen !
Er zijn puppy’s, pubers, volwassen en senior honden ! Waar moet je allemaal rekening mee houden ? En hoe begin je aan de selectie ?
Contacteer Max en Mini als je je afvraagt wat het is om een hondenbaasje te zijn of om je voor te bereiden op de komst van jouw eerste of een nieuwe hond. Aan de hand van je situatie bekijken we dan welk type hond bij jou zou kunnen passen.
Pleeghond Tsuki
Ten eerste: koop NOOIT een puppy bij een broodfokker ! Hoe meer mensen een puppy uit de broodfok kopen, hoe meer puppy’s er nog in de broodfok zullen worden geboren. Met alle leed tot gevolg, voor de puppy’s, hun ouders, alsook de mensen die uiteindelijk zo’n puppy kopen. Voor verhalen en meer informatie: KLIK HIER .
Je surft dan beter naar de site van een erkend dierenasiel om daar eens rond te snuffelen. Wie weet valt je oog daar wel op die knapperd waar je al zo lang van droomt. De medewerkers van deze organisaties spannen zich elke dag met hart en ziel in om het juiste baasje voor hun honden te vinden. Wie weet ben jij dat wel !
Wil je echter graag een tweede opinie ? Contacteer dan Max en Mini. We staan je graag bij met raad en daad, van selectie van de juiste hond tot en met persoonlijke begeleiding tijdens de eerste dagen/weken na aankomst bij je thuis, waarbij we samen bouwen aan gewenst gedrag.
CONTACTEER ONS
O.N. 0789.406.190